Üyelik Girişi
SPONSOR

Site Haritası
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam23
Toplam Ziyaret82911

İyi ki varsınız, iyi ki yanımızdasınız... Mutlulukla dolun...

  • EÇHA AÇILIŞ TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK. - 11/11/2020
  • Engelsiz ve Mutlu Yaşam Derneği’nin koordinatörlüğünde ve Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, Türkiye Down Sendromu Derneği ve Türkiye Spina Bifida Derneği’nin ortaklığında hayata geçirilen “Engelli Çocuk Hakları Ağı’nın Güçlendirilmesi” Projesinin açılış toplantısı 10.10.2020 Cumartesi günü 11.00-12.45 arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşmiştir.

    23 Haziran 2020’de başlayan “Engelli Çocuk Hakları Ağı’nın Güçlendirilmesi” Projesi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen ve 48 ay sürecek olan bir projedir. Projenin genel amacı engelli çocukların diğer insanlarla eşit şartlarda tüm insan haklarından ve temel özgürlüklerinden tam anlamıyla yararlanmasına katkıda bulunmak ve engelsiz bir dünya
    yaratmaktır. Bu bağlamda özel amaçlar; Engelli Çocuk Hakları Ağı’nın (EÇHA) kurumsal ve
    organizasyonel yapısının güçlendirilmesi, EÇHA’nın sosyal becerisinin ve bileşenleri ile iletişim kurma yeteneğinin geliştirilmesi ve son olarak EÇHA ile yerel ve / veya ulusal düzeydeki kamu yetkilileri arasında stratejik iş birliğinin teşvik edilmesidir.

    Çevrimiçi açılış toplantı, projenin koordinatör kuruluşu olan Engelsiz ve Mutlu Yaşam Derneği Başkanı Av. Ali Ulusoy’un açılış konuşmasıyla başlamış ve Engelli Çocuk Hakları Ağı’nı (EÇHA) tanıtan kısa bir video ile devam etmiştir. Ardından protokol konuşmaları gerçekleşmiştir.

    Projenin açılış toplantısında protokol konuşmacıları olarak Sağlık Bakanlığı Otizm, Zihinsel Özel Gereksinimler ve Nadir Hastalıklar Dairesi Başkanı Doç. Dr. Onur Burak Dursun, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal ve Ekonomik Hayata Katılım Dairesi Başkanı Hulusi Armağan Yıldırım ve Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül katılmıştır. Ayrıca Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Program Koordinatörü Friederike Wünschmann da önceden bizlere ulaştırdığı videosuyla konuşmasını gerçekleştirmiştir. Toplantının moderatörü olarak UNICEF Türkiye Eğitim Uzmanı Derya Dostlar açılış toplantısını yönetmiştir.

    Engelsiz ve Mutlu Yaşam Derneği adına Av. Ali Ulusoy “Proje Yönetimi ve Kalite Yönetimi”, “Mentörlük ve Kapasite Geliştirme Eğitimleri”, “Yaygınlaştırma” iş paketlerini; Türkiye Down Sendromu Derneği adına Fulya Ekmen “Çocuk Katılımı ve Öz Savunuculuk” iş paketini; Türkiye Spina Bifida Derneği adına Selma Çalık “Savunuculuk Yönetimi, Hakların Kullanımı ve İhlallerin İzlenmesi, Bilinçlendirme Kampanyaları” iş paketlerini ve Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı adına Seda Öztürk “Yerel ve Uluslararası Ağlara Katılım ve Diyaloğun Geliştirilmesi” iş paketini katılımcılara tanıtmıştır.

    Projenin açılış toplantısına 93 kişi katılmıştır.

    #echaningüclendirilmesi #echa #engellicocukhaklariagi #siviltoplum #savunuculuk

    www.instagram.com/engellicocukhaklariagi

    www.facebook.com/EngelliCocukHaklariAgi

    www.twitter.com/ECHA_Turkiye

    Duyuru Arşivi

  • EÇHA - ENGELLİ ÇOCUK HAKLARI AĞI PROJESİ ortaklar toplantısı
  • 159. Projemiz Kabul Edildi
  • PROJE KONSEPT NOTU YARISMASI-2020
  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ziyareti
  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ziyareti
  • PROJE ORTAKLARI TOPLANTISI-1
  • EÇHA AÇILIŞ TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK.
  • EÇHA AÇILIŞ TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK.



  • DERNEK ÜYELİĞİ