İyi ki varsınız, iyi ki yanımızdasınız... Mutlulukla dolun...
PROJE KONSEPT NOTU YARISMASI
“Ödüllü Sosyal Bilimler Proje Yarışması (2020)”
Proje yarışmasında ele alınabilecek öncelikli konular;
Kadın hakları, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet, ifade özgürlüğü, çocuk hakları, mülteci ve göçmen hakları, engelli hakları’dır.
Detaylı bilgi: https://www.smore.com/zwfya-proje-konsept-notu-yarismasi
PROJE BAŞVURU KİTİNE ULAŞMAK İSTERSENİZ LÜTFEN FORMU DOLDURUNUZ... https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdVRX-wPY6-pQPURg…/viewform |
1 2 3 |
"Engelli Çocuk Hakları Ağı'nın Güçlendirilmesi" Projesi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen ve 48 ay sürecek olan bir projedir. Haziran 2020'de başlayan proje, Engelsiz ve Mutlu Yaşam Derneği'nin koordinatörlüğünde; Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, Türkiye Down Sendromu Derneği ve Türkiye Spina Bifida Derneği’nin ortaklığında sürdürülmektedir.
Projenin genel amacı engelli çocukların diğer insanlarla eşit şartlarda tüm insan haklarından ve temel özgürlüklerinden tam anlamıyla yararlanmasına katkıda bulunmak ve engelsiz bir dünya yaratmaktır.
Bu bağlamda özel amaçlar; Engelli Çocuk Hakları Ağı’nın (EÇHA) kurumsal ve organizasyonel yapısının güçlendirilmesi, EÇHA'nın sosyal becerisinin ve bileşenleri ile iletişim kurma yeteneğinin geliştirilmesi ve son olarak EÇHA ile yerel ve / veya ulusal düzeydeki kamu yetkilileri arasında stratejik iş birliğinin teşvik edilmesi olarak sıralanabilir.
Amaçlara ulaşabilmek için "Mentörlük ve Kapasite Geliştirme Eğitimleri", "Çocuk Katılımı ve Öz Savunuculuk", "Savunuculuk Yönetimi, Hakların Kullanımı ve İhlallerin İzlenmesi, Bilinçlendirme Kampanyaları", "Yerel ve Uluslararası Ağlara Katılım ve Diyaloğun Geliştirilmesi" ve "Yaygınlaştırma" iş paketleri gerçekleştirilecektir.
Bu proje bittiğinde EÇHA’nın kurumsal ve örgütsel yapısı güçlendirilmiş, EÇHA'nın kitlelere (bireysel STK'lar veya diğer STK / Engelli Dernekleri ağları) erişim sağlama ve iletişim kurma yeteneği geliştirilmiş ve EÇHA ile yerel ve/ya ulusal seviyedeki kamu otoriteleri arasındaki stratejik iş birliğinin geliştirilmiş olacaktır.
EÇHA - ENGELLİ ÇOCUK HAKLARI AĞI ile ilgili haber, duyuru ve çıktılara https://www.echa.org.tr/ linkinden ulaşabilirsiniz.
EÇHA Facebook sayfası
https://www.facebook.com/EngelliCocukHaklariAgi
Tüm etkinliklerimize ilişkin görseller https://www.facebook.com/EngelliCocukHaklariAgi/photos/?ref=page_internal linkinde.
PROJE FABRİKASI Derneğimizin proje çözüm ortağıdır.
https://www.smore.com/thw8q-asga-proje-fabrikasi
ENGELSİZ ve MUTLU YAŞAM DERNEĞİ
OLAĞAN GENEL KURULU ÇAĞRISI
ENGELSİZ ve MUTLU YAŞAM DERNEĞİ’nin 01.06.2021 tarihinde alınan yönetim kurulu kararı gereğince 17.07.2021 tarihinde Saat 15.00 te Kocatepe Mahallesi Hatay Sokak 4/17-18-19-20 numaralı dairelerde Olağan Genel Kurul yapılması kararı alınmış olup çoğunluk sağlanamaması durumunda aynı gündemle 26.07.2021 tarihinde aynı adres ve saatte salt çoğunluk aranmaksızın, Genel Kurul yapılmasına karar verilmiştir.
GÜNDEM
1) Açılış
2) Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşu
3) Divan Başkanının ve katip üyelerin seçilmesi
4) Yönetim Kurulu Raporunun okunması
5) Denetim Kurulu Raporunun okunması
6) Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulunun ibrası
7) Aidatlarını ödemeyen üyelerin üyeliklerinin silinmesi için Yönetim Kuruluna Yetki verilmesi
8) Yönetim ve Denetim Kurulu seçimi
9) Dilek ve temenniler
PROJE YAZMA YARIŞMASI DETAYLARI İÇİN https://www.smore.com/n3jcw LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ.
PROJE YAZMA YARIŞMASINA KATILMAK İÇİN LÜTFEN DOLDURUNUZ... https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdVRX-wPY6-pQPURgJiUhCmAUU-DmcBY2hsPzSVxy-VTZ3bbw/viewform
Proje yazma yarışmasına katılacak olan arkadaşlara ücretisz eğitim verilecektir.
PROJE YAZMA YARIŞMASI DETAYLARI İÇİN https://www.smore.com/n3jcw LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ.
PROJE YAZMA YARIŞMASINA KATILMAK İÇİN LÜTFEN DOLDURUNUZ... https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdVRX-wPY6-pQPURgJiUhCmAUU-DmcBY2hsPzSVxy-VTZ3bbw/viewform
Down Sendromlu Gençler Avrupa Yolunda... PROJEMİZ KABUL EDİLDİ...
BAŞARI... BAŞARI... BAŞARI...
Engelsiz ve Mutlu Yaşam Derneği'mizin
2016-1-TR01-KA105-033610 proje numaralı "Down Sendromlu Gençler Avrupa Yolunda" isimli Avrupa Gönüllülük Hizmeti projesi Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye değer bulundu. Projemiz ile 38,022.00 Avro hibe almaya hak kazandık.
Proje ortaklarımız:
1) Association Focus-European center for development (Bulgaristan)
2) Associação Intercultural Amigos da Mobilidade (Portekiz)
DOWN SENDROMLU GENÇLER AVRUPA YOLUNDA projesi ile Down Sendromlu gençlerin bağımsız yaşam becerileri geliştirmelerine, toplumsal yaşama katılımlarına, gönüllülük bilinci geliştirmelerine, farklı öğrenme deneyimleri kazanmalarına, üretken, saygın, değerli ve eşit birer AB vatandaşı olmalarına katkıda bulunmak için AGH'den yararlanmalarının sağlanması amaçlanmaktadır.
AGH faaliyeti iki ülke ortaklığında gerçekleştirilecektir. Engelsiz ve Mutlu Yaşam Derneği koordinatör ve gönderici kuruluştur. Bulgaristan'ın Pazarcık ilinde bulunan Association Focus-European Center for Development, Portekiz Barcelos'den Associação Intercultural Amigos da Mobilidade (A.I.A.M) ev sahibi kuruluştur. Bulgaristan'a 8, Portekiz'e 5 hareketlilik faaliyeti düzenlenecektir.
Her aktiviteye iki down sendromlu genç ve iki refakatçisi katılacaktır. Böylece toplamda 26 down sendromlu genç 26 refakatçi beraberinde AGH'den yararlanmış olacaktır.
Gönüllülerimizin yer alacağı çalışma alanlarının belirlenmesinde temel çıkış noktamız gönüllülerimizin yetenek ve becerilerinin farkına varıp geliştirebilecekleri, zevk alarak katılacakları, esnek çalışma saatlerine olanak sağlayan bir planlama yapılması olmuştur.
Bu konuda görüş birliğine varıldıktan sonra her iki kuruluş ta gönüllülerimizin yer alacağı çalışmalar için bir faaliyet planı önermişlerdir.
14 günlük faaliyet süresinde Bulgaristan'a ve Portekize gidecek gönüllülerimiz aşağıdaki faaliyetleri gerçekleştireceklerdir:
Bilgisayarla çalışmayı öğrenme, farklı workshoplar düzenlemeyi öğrenme (Origami, renkli kağıt, yemek pişirme (Yerel yemekler), bebek yapımı). Ayrıca Bulgarca ve Portekizce dil dersleri alacaklardır. Her Pazartesi yapılacak ofis toplantısına katılacaklardır. Haftada iki kez mentorleri ile buluşacaklar ve dış mekanda spor aktivitelerinde bulunacaklardır. Tarihi ve kültürel geziler de program kapsamındadır. Bu faaliyetlerde grup liderlerine ya da eğitimcilere asistanlık yapacaklar, aynı zamanda katılımcı olacaklardır.
Gönüllülerimiz engelli olan veya olmayan başka gönüllülerle bir arada çalışacaklardır. Bu farklılıklara karşı hoşgörü geliştirme, farklı kültürler tanıma, eşitlik ve daha kapsayıcı bir çalışma ortamı yaratılması bakımından önemli görülmektedir.
Down Sendromlu Gençler Avrupa Yolunda...
DS lu bireylerin ailelerine, dernek yöneticilerine, özel eğitim ile ilgili okulların yöneticilerinin dikkatine
AB Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Gençlik Programları dahilinde yer alan Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında yaptığımız akredite edilme talebiniz, Akreditasyon komitesinin 11/12/2015 tarih ve 2015 / 5 nolu kararıyla sonuçlandırılmıştır.
Biz de öncelikle 17-30 yaşlar arasındaki Down Sendromlu Gençlerimizin bu projelerden yararlanmasını arzu etmekteyiz.
Yazacağımız projelerin kabul edilmesi halinde 2 - 4 haftalık sürelerle yurt dışındaki kuruluşlara Refakatçi eşliğinde gönderilecektir. Bu formun amacı ilgililerin tesbit edilmesidir.
Av. Ali Ulusoy
ENGELSİZ ve MUTLU YAŞAM DERNEĞİ
Genel Başkanı
https://docs.google.com/forms/d/1aFiLRD6uKCG2s00pDfXYKsZHNCAEbbpd1oOguYNmJ0c/viewform
GENEL KURUL İLANI Yönetim Kurulumuzun 04 Aralık 2015 tarihinde almış olduğu karar ile 2. Olağan Genel Kurulunun 1. toplantısı 19 Aralık 2015 Saat: 14.00 te Derneğimizin Inkılap Sokak 24 / 12 Kızılay - ANKARA adresinde yapılacaktır. Çoğunluk sağlanamamasında 2. toplantının 26 Aralık 2015 Saat 14.00 te aynı adreste yapılacaktır. GÜNDEM: 1) Yoklama ve açılış 2) Saygı duruşu 3) Divan yönetiminin seçimi 4) Faaliyet raporunun ve Denetim Kurulu raporunun okunması 5) Faaliyet raporlarının görüşülmesi ve ibrası 6) Mali bilançonun görüşülmesi ve ibrası ile Tahmini Bütçenin görüşülmesi 7) Yurt içi ve yurt dışında dernek şubelerinin açılması konusunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi 8) Derneğin iktisadi işletmesinin kurulması için Yönetim Kuruluna yetki verilmesi 9) Aidatlarını ödemeyen üyelerin üyeliklerinin sona erdirilmesi 10) Yönetim ve Denetim Kurullarının seçimi 11) Dilek ve temenniler, kapanış |
BARRIER FREE AND HAPY LIFE ASSOCIATION PIC NO: 949285845
YURTTAŞIM SORUMLULUKLARIMIZIN FARKINDAYIM Projesi başarıyla sona erdi 22. Ayvalık Zihinsel Engelliler Şenliğine katıldık. Projenin web sayfasına gidiniz...
ULUSAL AJANS tarafından desteklenen "BAKIŞ AÇINI DEĞİŞTİR! CHANGE YOUR POINT OF VIEW" adlı proje Alanya'da başarı ile gerçekleştirildi.
Belçika ve Yunanistandan gelen zihinsel engelli katılımcılarla Alanya'da ÖZGÜN KARDELEN ENGELLİLER OKULU TESİSLERİNDE gerçekleştirilen projeya ait bilgiler ve fotoğraflar için tıklayınız...
NEDEN ENGELSİZ ve MUTLU YAŞAM DERNEĞİ?
Amacımız:
Toplumsal yaşama entegrasyonu hızlandırarak eğitim, sanat, kültür, kültürel tanıtım, sağlık, turizm, bilişim, teknoloji, tarım, çevre(doğa) ve spor alanlarında etkinlikler düzenlemek. Bu alanlarda dezavantajlı, eksik, yoksun ve ilgisiz çoğunluğu ” Türkiye’nin kalkınmasına ve dünya standartlarını yakalamasına önemli katkı sağlayacak üretken bir çoğunluğa dönüştürmek. Bu grupların sosyal yaşam standartlarını ve yaşam kalitesini yükseltmek. Bilgi toplumu olma yönündeki bilincin ülke genelinde artmasına yardımcı olmak.
Sağlıklı, bilinçli, huzurlu, başarılı bir toplum için bireysel çabaları artırmak ve geliştirmek.
Çocuklar ve gençler başta olmak üzere, her türden fiziksel, zihinsel, ruhsal, sosyal, işitme ve görme engelliler; dezavantajlı, sorunlu ve yoksun bireyler; kronik hastalık grupları ve farklı ihtiyaç grupları için sosyal içerikli, kamu yararına, yenilikçi ve alternatif projeler üretmek ve uygulamak. Toplumun sorunlarına çözümler arayan Türkiye’deki ve yabancı ülkelerdeki ilgili kurumlarla ortaklaşa projeler üretmek ve uygulamak, araştırmalar yapmak ve bilgi, deneyim alışverişinde bulunmak.
Toplumsal yaşama katılımı artıracak projelerin, etkinlik ve faaliyetlerin gerek uygulayıcısı gerekse katılımcısı olarak bilginin paylaşımını sağlamak.
Birliktelik, paylaşım ve etkileşimi toplumsal yaşamda artırmak için faaliyetlerde bulunmak derneğin önemli amaçlarından biridir.